• AMHL 101 T510_1936_001.pdf
    Agricultura i ramaderia
    Conflictes
    Ermita de Santa Eulàlia de Provençana
    Església Santa Eulàlia de Mèrida
    Esglésies i ermites
    Guerra Civil
    Masies
    Religió
    Seguretat i defensa
    Torre Barrina (la Marquesa)
    Inclou un certificat del secretari municipal de l'aprovació en Comissió de Govern de l'enderroc de l'antiga església i campanar de Santa Eulàlia de Mèrida
    1936
  • AMLH 101-T200-1934_045.jpg
    Actes oficials
    Ajuntament de l'Hospitalet
    Correspondència històrica
    Educació
    Escoles
    Grup escolar Salvador Gil i Gil
    Política i administració pública
    El tinent d’alcalde Salvador Gil i Gil havia estat assassinat feia poc temps, per això aquesta escola va rebre el seu nom. Projectada des de 1932 i ubicada al carrer de Campoamor, es va inaugurar l’octubre de 1934, però no pas el dia set com diu aquest text, ja que els fets del sis d’octubre (la proclamació de l’Estat Català i la intervenció militar) van provocar que la inauguració s’ajornés fins el dia tretze. Com altres centres escolars que daten dels mateixos anys, va ser dissenyat per l’arquitecte municipal Ramon Puig i Gairalt. L’edifici constava de tots els serveis bàsics i era modern i innovador per l’època.
    1934
  • AMHL 101-W140-1932_027.pdf
    Ajuntament de l'Hospitalet
    Arquitectura i urbanisme
    Correspondència històrica
    Lleure
    Política i administració pública
    Projectes urbanístics
    Treballadors municipals
    L’arquitecte municipal Ramon Puig i Gairalt està esgotat i necessita un parell de setmanes de vacances per descansar i recuperar energies. Així ho expressava ell mateix en aquest escrit on també exposava tots els projectes que estava duent a terme en aquell moment. I no són pocs, així que esperem que el consistori li concedís el permís perquè aquest gran arquitecte pogués reposar a l’alta muntanya i carregar les piles per la resta de l’any.
    1932